Szeretnél hatalmasakat csapkodni egy begombázott trollal, miközben a többi ronda lény agresszívan támogatja őt ebben? Akkor tudom ajánlani Mollogot és kis csőcselékét.

Mollog iszonyatosan erős. Stabil 7 élettel, 3as mozgással, 3as támadással, 2es távra csapkod, ezt nem is kell külön magyarázni, inspirálva pedig kap plusz egy sebzést. A másik támadása sem gyenge, mivel minden mellette álló egységet támad (2 karddal, 2 sebzés, inspirálva 3 karddal). Alapesetben move action után még charge-olhat, inspirálva pedig 2x charge-olhat!!!

A többiek viszont iszonyatosan gyengék (2-2-2 élet), de nem is azért tartjuk őket, hogy elvégezzék a nehéz munkát. Spiteshroom (gomba úr) menni nem sokat tud, sebezni sem. Jó lehet golyófogónak, és alkalmas akciók elvégzésére. Bat-squig (denevér úr) agilis termete és jó védekezése jó supportja lehet Mollognak. Stalagsquig (kavics úr) pedig a warbandek pályára pakolása után kerül lehelyezésre, és bármelyik még el nem foglalt hexre tehető (például egy objektívára). Kavics úr elég zömök, így nem lehet elmozgatni pozíciójából, és 2 pajzsos védelme megvédi a legádázabb csapásoktól is.

A pakli lényege

Röviden: Mollog Smash!

Kifejtve: A főnökkel könnyedén le tudsz csapni szinte bárkit, szóval érdemes őt közel ereszteni az ellenséghez. Szinte az összes objektíva arra játszik, hogy Mollog csapjon meg valakit. 2es távolságból odacsap, ha valaki túlélné, akkor pedig elküldi knockbackkel egy másik univerzumba.

A legtöbb ploy azt a célt szolgálja, hogy Mollog odaérjen a prédájához (Hidden Paths, Commanding Strike), közelebb hozza azt (Predatory Growls) esetleg betoljon még egykét ütést aktiváción kívül (My Turn, Ready for Action). Próbaként betettem a Grievous Riposte-ot, mivel a támogató lények több kockával védekeznek, így könnyedén vissza tudnak csapni 2 sebzést és még a Masterstroke-ot is könnyen megszerzik (meglepően sokszor sikerült).

A legtöbb upgrade pedig sebzést növelő (Great Strength és barátai) valamint sebzés esélyét növelő (Awakened Weapon, Foul Temper). Betettem a Tome of Glories-t, hisz, ha Mollog az adott körben harcképtelenné válik, úgy a hátramaradt szörnyecskék könnyedén bescoreolnak 1-2 gloryt. Bag of tricks-szel pedig érdemes kikeresni az Inspiration Strikes-t vagy éppen amire szükséged van.

Az objektívák is elég Mollog-orientáltak (Demolised, No Remorse, Shining example), valamint egykét jó bevált lap is megtalálható (Escalation, Alone in the Darkness).

Ez most egy jó teszt volt arra, hogy kipróbáljak valami újat, továbbá meggondolandó az egyes lapok cseréje a megszokott lapokra (Potion of Rage, Extreme Flank, Tome of Offerings).

A lapok listája

Írta: Aworrd