Mint azt a cím is sejteti, a Games Workshop háza tájékán megint készülnek valamire…

Javában zajlik a a Las Vegas Open, ahol nem csak megmérettetnek a játékosok, hanem szokáshoz híven, egy ilyen eseményen elmaradhatatlan a kisebb, de inkább nagyobb bejelentések a Games Workshop franchise-ait illetően.

Ez most sem történt másként, nézzük tehát mivel boldogítanak majd a közeljövőben minket, miközben a pénztárcánkat sanyargatják.

Warhammer Age of Sigmar

Minden Grand Alliance új, vagy részben új (értsd felújított, ráncfelvarráson átsett) battle tome-ot kap, ezen felül pedig sejtelmes megjegyzést tettetek arra nézve, hogy új seregek is érkezni fognak majd.
Külön kiemelést kapott a Blades of Khorne battletome, melyben -meglepő módon- segítséget találunk majd arra, hogyan is építsük fel és szabjuk egyedire a Khorne Seregünket.
Ezen felül érkeznek a “nemendlessspellekmertavéristenmérggeslesz” endless spellek. Szabályok szerint ugyan úgy fognak működni, mint az endless spellek, de nem azok, szóval azok csak mégse.
Meg kell hagyni, elég badass módon néznek ki.

De maradjunk továbbra is a Sigmar világánál.
A tavaly megjelent Soul Wars doboz után, idén is lehetett arra számítani, hogy tovább gyűrűzik a történet, a konfliktus stb, stb…És ez így is lett. A GW bejelentette a következő Age Of Sigmar tartalmat, ami nem más mint a Stormvaults.
Egy sejtelmes videón kívül még semmi egyéb nem érkezett a dologgal kapcsolatban, de árgus figyelemmel várjuk a további kis morzsákat.

Age of Sigmar – Warcry

Egy teljesen új játék fog érkezni idén. Sok konkrétum itt sem derült ki, azonban annyi említésre került, hogy meríteni fog a Warhammer Underworlds és a Kill Team elemeiből.
Így látatlanba úgy érzem, hogy Age of Sigmar: Kill Team lesz, vagy valami hasonló móka, esetleg a Skirmish teljes felújítása vagy az is lehet, hogy teljesen nem tudom.

És, hogy az Underworlds játékosok se maradjanak nyálcsorgatásra okot adó bejelentés nélkül, végre, valahára videón és képeken is láthatjuk a Sylvaneth csapatot. Szerelem volt első látásra, a figurák szépen kidolgozottak és elég dinamikusak, remélem a játék stílusuk is ilyesmi lesz, de majd látjuk, mihelyt több részlet kiderül róluk.
És ne feledd…védd a fákat, egyél hódot!

Warhammer 40.000

A sötét háborús jövőt kedvelőknek se kell félnie attól, hogy bejelentések nélkül maradnak.

Elsőként egy teljesen új BattleBox fog megjelenni, amely két frakciót tartalmaz majd és a Shadowspear névre hallgat. Ebben a dobozban a Chaos erői és a Vanguard Space Marine-ok lesznek megtalálhatóak és ezek a modellek eddig még nem látottak, teljesen újak.

Lesz itt minden kérem…
Elit mesterlövészek – az Eliminatorok képében, akik elől senkik nem menekülhetnek, lesznek árnyékban sunnyogó gyilkosok is – Librarians, a gyilkos könyvtárosok..mókásan hangzik..

Éljen a káosz, alien május 1.
A sötét erőkből is mutatott ezt-azt a Games Workshop, lesz itt is minden.
Az első model akit nevesítettek nem más, mint Master of Possessions, egy sötét mágus, aki garantálja a szállást a démoni erőknek. Igaz, hogy egy másik testben, de garantálja…
Ezen felül új Chaos Space Marine modellekkel is kedveskedik a GW. Képek alapján részletesebbek és dinamikusabbak mint az eddigi modellek.

Tiszteletét teszi egy káosz Hulk-féle Obliterator is, aki meg kell hagyni, hogy valószínűleg elég keményen tudja klopfolni a vasárnapi rántott húsnak valót. Ez a model eléggé robosztus és részletgazdag, biztosan élvezet lesz festeni.

És végül, amit megmutattak még a dobozból az egy..PÓK. Egy bazinagy chaos engine, fekete, nyólclábú. Mondjuk annyira nem volt meglepő, hiszen egy ideje mentek a spekulációk egy koncepciórajzon feltűnő figura után. És tádáááá, itt is van.
Természetesen ezek a figurák amiket bemutattak, nem fedik le a teljes doboz tartalmát, így még várni kell egy kicsit mire megismerhetjük az összes dobozba zárt harcost.

Remélem nem volt unalmas a cikk, aki pedig csak a képek miatt jött, azoknak pedig itt egy galéria az újdonságokkal.