Igen, igen tudjuk…kicsit el voltunk tűnve mostanság. Ennek több oka is van:
Az egyik, hogy dolgozni kell, mert ugye a figurák és a festékek nem teremnek maguktól 🙂
A másik pedig, hogy nagyban benne voltunk egy kis sorsoló program fejlesztésében, amivel gyorsítani tudunk egy-egy verseny levezetésén. Igen tudjuk, hogy van millió egy féle program erre, tudjuk, hogy valószínűleg jobbak, mint a miénk, viszont saját alkalmazást szerettünk volna, ha egyszer képesek vagyunk csinálni egyet. Meg amúgy is, nem kötelező ezt használni 🙂
Ennek a kis programnak hamarosan leírással, forráskóddal mindennel együtt elérhetővé tesszük 🙂

A verseny

Szóóóval, ez is elérkezett… mióta elkezdtük a srácokkal, ez volt a negyedik verseny amit szerveztünk, és meg kell mondjam, hogy nagyon hálásak vagyunk mindenkinek aki eljött a versenyre és hozzájárult az este remek hangulatához.

Nade, térjünk a lényegre 🙂 Tizenegy elszánt játékos érkezett meg kedden a HammerTime Cafe-ba, hogy összemérjék csapataik erejét, valamint stratéga képességeiket.
A mostani versenyre nem készültünk semmilyen szabály bolygatással, mint a Halloween-i versenyünkre a tökökkel, hanem szimplán csak random módon (igen, a feldobása és leesése a szaloncukornak viszonylag randomnak nevezhető) feldobtuk a szaloncukrot és amikor valaki áthaladt rajta, az megkapta édesség gyanánt.

(csak halkan megjegyzem, hogy jövőre több tematikus versennyel készülünk 😉 )

De térjünk vissza a versenyre. Eredetileg 5 fordulósra tervezett rendezvény a végére csak 4 fordulós lett, de az előző versenyek tapasztalatából kiindulva, valószínűleg ez a mennyiségű játék lesz a továbbiakban a standard.
A sorsolást és párosítást a fentebb említett kis programunk végezte. Igazából ez volt az első éles tetszje és meglepő módon semmilyen bug nem jött elő.
Mihelyt mindenki megtalálta kivel játszik, kezdetét is vette a tényleges csata.
Mint minden versenyen itt is felmerültek szabály és kártya értelmezési kérdések. De szerencsére sikerült mindent tisztázni. Ahogy néztem a játékosokat, mindenki lelkesen és jókedvűen játszott. Nyilván amikor nem sikerül sok-sok próbálkozás után a támadás, az egy picit elszomorító, de nem kiheverhetetlen.

Érdemes megjegyezni, hogy a verseny eléggé diverz volt csapat összetétel szempontjából, hiszen a törpöktől a szellemekig volt itt minden. Szívemnek legnagyobb fájdalmára csontikat nem hozott senki, ahogy farstridereket se. De se baj, majd legközelebb talán lesz 🙂

Az utolsó mérkőzések végeztével, összesítettük a pontokat és eredményt hirdettünk.
Az első helyezett szokás szerint az organized play trófeát nyerte, a második organized play kártyatartót + tokeneket, valamint a harmadik helyezett egy kockatartó kis zsákot.
Aki nem ért el helyezést, annak se kellet üres kézzel távoznia, hiszen mindenki választhatott magának promó csapatlapokat és egy akril jelzőt.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó hangulatú verseny volt, amiért nagyon hálásak vagyunk, hiszen érződik hogy van értelme energiát belefektetni a szervezésbe.

És íme néhány kép a versenyről, amiért külön köszönet Attilának.

Eredmények