“A főnök fenéken fog billenteni”, gondolhatta magában az egyik plague marine figurám, miután a főni kegyeltjének egyetlen, gyönyörű és tiszta vizű, fertőzéstől mentes, bőr ápoló fürdőjét a levegőbe küldte az ellen.

Nagyjából ez a mondat leírja mit élt át kis csapatom a meccs alatt, ami remek hangulatban telt pénteken este a HammerTime Cafe-ban.
A pontos kezdésről nyilvánvalóan kicsit lekéstünk Hörivel, hiszen kajálni kellett, a kaja pedig fontos !!!!
Szóval, miután megérkeztünk, rövid fejtágítás, hogy mit mikor hogyan és miért. Ezután a kis tájékoztatás után elfoglaltuk az asztalunkat, ahol szembesültem a szörnyű valósággal:

Két AdMech és egy Necron csapat ellen kell védenem a Hotel Nu’Ark Wellness és Konferencia központot(*****).

Nos, nem voltak túl fényesek a kilátásaim, ellenben a mesterlövésszel, aki szépen látta a kis húsgolyókat.
Mivel szerdán én már lejátszottam egy meccset egy Thousand Sons csapat ellen és nem voltak éppenséggel jó eredmények. Hogy pontos legyek: a Leaderem és egy poxwallkerem egy körre kieset, szóval alapból handycap volt, körönként csak 1 CP, ami taktikai kártyák bevetésének szempontjából nem túl üdvözítő.

Az elkövetkező 1,5 – 2 óra rendkívül gyorsan elrepült, hiszen végig a túlélésre játszottam és figyelnem kellett mindenki mozgását, nehogy még nagyobb veszteség érje a csapatomat, na meg ha túlélik akkor a következő meccsen már újra az eredeti felállás járhatja Nu’Ark utcát… Éljenek Nu’Ark bandái!

Mondjuk, ahhoz képest, hogy defenzívre vettem a figurát, sikerült terjeszteni Nurgle papa igéjét és a blight launcherrel 24″-ra terítettem a három deci nurgle… áldást, ami megvallok őszintén, engem is meglepett, hogy mennyire erőset lehet vele odapukkantani (well….).

Külön pozitívum volt, hogy kezdő barát eseményről beszélünk, így bármilyen amatőrnek tűnő kérdést fel lehetett tenni, amire egyből kaptunk választ, ha pedig mégsem volt egyértelmű a megoldás, akkor egy közös szabálykönyv lapozgatással és értelmezéssel azért sikerült megoldani a rejtélyeket.
Szóval, mindenkinek ajánlom ezt a remek hangulatú kis rendezvény sorozatot, aki kacérkodik a játékkal, hiszen remek alkalom, hogy megismerd a játékot mélységeiben, miközben remek társaságra találhatsz 🙂

Remélem a további mérkőzések és események is ilyen remek hangulatban fognak telni 🙂

Köszönjük a szervezést HammerTime Cafe, Ákos és Gábor !