Versenyszabályzat

Játékrendszer: Warhammer Underworlds, a szabálykönyvben Matched Play által leírtak szerint.

A játékosok bármelyik frakcióval nevezhetnek. A tiltott és korlátozott lapok miatt a versenyre a hivatalos deck builder-ből exportált, laplistával lehet jelentkezni. A pakli az organized play szabályai által engedélyezett lapokat tartalmazhatja. A pakliban maximum 2 proxy lap engedélyezett.

A verseny 5 körből áll, egy körben a kiosztott párok egy mérkőzést játszanak. Egy mérkőzés lejátszására a játékosoknak 30 perc áll rendelkezésre. Amennyiben a mérkőzsét nem sikerül időben lejátszani, az aktuálisan szerzett glory pontok alapján kerül eldöntésre a játék kimenetele.

 

A verseny pontozása az alábbiak szerint alakul:

  • Győzelem: 1500 pont
  • Döntetlen: 500 pont
  • Vereség: 0 pont

Tiebraker-ként a játék végén elért glory pontok különbsége szolgál, ezt a győztes pontszámához hozzáadjuk, a veszteséből levonjuk.

 

Párok kiosztása:

Az első körben a játékosok sorsolással kerülnek összepárosításra. Az ezt követő körökben a legmagasabb pontszámmal rendelkező járékos játszik a 2. legmagasabb pontszámú játékossal, a 3. játékos a 4. játékossal, és így tovább. Páratlan számú játékos esetén minden körben kisorsolásra kerül egy játékos, akinek nem lesz párja, helyette egy bye-t kap. A bye 1507 pontot (1500 pont 7 glory küldönbséggel) jelent a játékosnak. Ez a játékos a második körtől kezdve a legalacsonyabb pontszámú csoportból kerül kisorsolásra. ez a csoport azokat tartalmazza, akik a legkevesebb meccset nyerték.